UWAGA:  Korzystając z platformy handlowej CEDRUS B2B akceptujesz nasz Regulamin, Politykę Prywatności i Politykę Cookies.

Informujemy, że nasza hurtownia internetowa Cedrus wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). Korzystając z serwisu cedrusb2b.pl wyrażasz zgodę na używanie plików Cookies według aktualnych ustawień swojej przeglądarki. Dowiedz się więcej o Warunkach Świadczenia Usług i Zasadach Korzystania z Platformy CEDRUSB2B.PL

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystania danych osobowych pozyskanych od Państwa poprzez stronę https://cedrusb2b.pl/ prowadzoną przez CEDRUS Hurtownię Ogrodniczą Sp. z o.o.

Administratorem danych osobowych gromadzonych za pośrednictwem witryny b2bcedrus.pl jest CEDRUS Hurtownia Ogrodnicza Sp. z o.o.  z siedzibą w: Brzezie k/Sulechowa, ul. Rozwojowa 6, 66-100 wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy w Zielonej Górze, VIII Wydział Gospodarczy pod numerem KRS 0000555111, NIP: 973-07-52-711, REGON 639771777, do której należy sklep internetowy cedrusb2b.pl

Administrator dokłada wszelkich starań, w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności oraz zapewnienia najwyższego poziomu ochrony danych osobowych uzyskanych od Państwa podczas korzystania z Witryny.

Uzyskane od Państwa dane osobowe przechowywane są i zabezpieczone zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym Rozporządzeniem).

CEL I ZAKRES ZBIERANYCH DANYCH

CEDRUS Hurtownia Ogrodnicza Sp. z o.o. ., gromadzi dane osobowe w zakresie i w celu niezbędnym do realizacji usług dotyczących sprzedaży internetowej na zasadach określonych w Regulaminie, oraz w związku z realizacją usługi newsletter.

Celem dokonania transakcji zakupowej w sklepie internetowym niezbędne jest wprowadzenie danych osobowych takich jak imię, nazwisko, adres, adres email, numer telefonu kontaktowego, a także dodatkowe dane rejestrowe w przypadku użytkownika reprezentującego firmę.

Do wykorzystania części funkcji sklepu niezbędna jest rejestracja, w czasie której będzie wymagane podanie adresu email oraz hasła wykorzystywanego do ponownego logowania w naszym sklepie.

Dane zbierane podczas procedury zakupu w sklepie są wykorzystane dla zrealizowania transakcji, wystawienia dokumentu sprzedaży oraz wysyłki towaru. Dane w celu realizacji zamówienia mogą być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia karty kredytowej lub konta bankowego, firmie kurierskiej w celu dostarczenia zamówionych produktów, firmie świadczącej obsługę informatyczną lub innym podmiotom w zakresie niezbędnym do realizacji zamówienia z zastrzeżeniem, że podmioty te muszą gwarantować odpowiedni poziom ochrony powierzonych danych.

Po dokonaniu zakupu w sklepie internetowym użytkownik może otrzymywać wiadomości email dotyczące transakcji. Obsługa sklepu może również kontaktować się telefonicznie w sprawach związanych z realizacją zamówienia.

Użytkownicy, którzy wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celu realizacji usługi Newsletter, jednocześnie wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez CEDRUS Hurtownię Ogrodniczą Sp. z o. o., w celu realizacji marketingu bezpośredniego własnych produktów oraz na przesłanie na podany adres e-mail drogą elektroniczną informacji handlowych określonych w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną pochodzących od CEDRUS Hurtowni Ogrodniczej Sp. z o. o. Wyrażona zgoda ma charakter dobrowolny  i może zostać odwołana w każdym czasie wypisanie się z newslettera.

Przy wyrażeniu odrębnej zgody podane dane osobowe mogą zostać wykorzystane, w innym celu w zakresie wskazanym w treści wyrażonej zgody.

MOŻLIWI ODBIORCY DANYCH

  1. W przypadku Klienta, który wybrał opcję dostawy poprzez firmę przewozową, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi.
  2. W przypadku, gdy Klient dokonał wyboru płatności poprzez elektroniczny system płatności Przelewy24 Administrator udostępni dane Klienta firmie PayPro SA (z siedzibą w 60-327 Poznaniu, ul. Kanclerska 15; o NIP 779-236-98-87, REGON 301345068), w zakresie niezbędnym do realizacji płatności.
  3. Dane osobowe mogą być również udostępnione innym podmiotom, z którymi administrator zawarł umowę powierzenia, jednakże wyłącznie w celu i zakresie niezbędnym do realizacji umowy sprzedaży lub usługi elektronicznej na zasadach określonych w Regulaminie i Polityce prywatności.
  4. Dane osobowe gromadzone przez Witrynę nie są przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

POLITYKA W ZAKRESIE COOKIES

Każdy użytkownik naszego serwisu internetowego jest proszony o wyrażenie zgody na wykorzystywanie cookies podczas korzystania z naszej witryny oraz na przetwarzanie danych osobowych zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych przez CEDRUS Hurtownię Ogrodniczą Sp. z o.o.

Cookies (tzw.ciasteczka) są to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, zapisywane na pamięci masowej (np. dysku twardym) urządzenia końcowego Użytkownika.

Stosowanie plików "cookies" ma na celu poprawne działanie witryny na urządzeniach końcowych Użytkowników. Ponadto, mechanizm plików "cookies" wykorzystywany jest w celach:

  • identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;
  • zapamiętywania produktów dodanych do koszyka w celu złożenia zamówienia;
  • zapamiętywania danych z wypełnianych formularzy zamówienia, lub danych logowania do Konta Klienta;
  • dostosowywania zawartości strony do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony);
  • prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego (Google Analytics).

Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Wejście w życie nowych regulacji dotyczących ochrony danych osobowych nałożyło na administratorów obowiązek uzyskiwania wyraźnej zgody na działania polegające na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych.

Każdy Użytkownik może wyrazić zgodę na zastosowanie lub wyłączyć mechanizm „cookies” samodzielnie w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies.

Należy jednak mieć na względzie, że usunięcie, ograniczenie lub zablokowanie stosowania plików Cookies, może ograniczyć niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

ZAUTOMATYZOWANE PODEJMOWANIE DECYZJI ORAZ PROFILOWANIE

Administrator podejmuje zautomatyzowane decyzje służące optymalnemu dostosowaniu oferty do potrzeb Klientów. W tym celu wykorzystuje narzędzia oparte wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych, w tym profilowaniu, obejmującym Państwa dane związane z korzystaniem z oferowanych przez nas usług i produktów oraz z aktywnością na stronie, w tym informacje o lokalizacji i historii przeglądania, a także modele statystyczne. Efektem tych decyzji może być otrzymywanie przez Państwa indywidualnie dobranych ofert i informacji o produktach, usługach i zniżkach.

PRAWA PRZYSŁUGUJĄCE OSOBOM, KTÓRYCH DANE SĄ PRZETWARZANE

Mają Państwo prawo żądania dostępu do podanych przez siebie informacji stanowiących dane osobowe, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przeniesienia danych. Ponadto, w dowolnym momencie mają Państwo prawo do cofnięcia wyrażonej zgody bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem oraz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej mogą Państwo kontaktować się z administratorem danych przysyłając wiadomość za pośrednictwem formularza kontaktowego lub poczty elektronicznej na adres: kontakt@cedrusb2b.pl

INNE STRONY

W ramach Witryny mogą pojawić się okresowo linki do innych stron internetowych lub usług oferowanych przez innych operatorów. Takie strony internetowe działają niezależnie od naszej Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Administratora. Strony te mogą posiadać własne polityki prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się.

POSTANOWIENIA KOŃCOWE

Niniejsza polityka prywatności obowiązuje od 25 maja 2018 roku.

W związku z ciągłym rozwojem i postępem techniki, jak również w związku z doskonaleniem oferowanych przez nas usług, zasady określone w niniejszym dokumencie mogą ulec zmianie. O zmianie tych zasad zostaną Państwo poinformowani z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż na 7 dni przed ich wprowadzeniem, poprzez zamieszczenie nowej treści niniejszego dokumentu na stronie internetowej.

 

Brak nowych produktów na tą chwilę.
Brak produktów w wybranej kategorii.

Zapewniamy bardzo szeroki asortyment z branży ogrodniczej i okołoogroniczej, a także możliwość sprowadzenia produktów na specjalne zamówienia klientów. Jako dystrybutor, współpracujemy z potentatami na rynku branżowym, dzięki czemu oferowany przez nas towar spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających Kontrahentów. Zaopatrujemy Klientów z branży ogrodniczej, z segmentu hobby i segmentu profi, takich jak:ogrodnictwo, rolnictwo, szkółkarstwo, sadownictwo, warzywnictwo, architektura krajobrazu, kształtowanie terenów zieleni, rekultywacja gruntów, hodowla roślin, produkcja ogrodnicza i zielarska, tereny zieleni i dekoracje roślinne, ochrona roślin i środowiska przyrodniczego, uprawa roli, sztuka ogrodowa, pszczelarstwo, winiarstwo.

hurtownia Cedrus lokalizacja  Sprawdź adres i godziny otwarcia stacjonarnej hurtowni ogrodniczej Cedrus